Configuration help needed: filtering rule applies incorrectly

Started by pspeirs

Configuration help needed: filtering rule applies incorrectly   23 January 2015, 21:58

Hi All,

I'm having some difficulties getting the rules to filter as required. Basically, I have a test group with two MAC addresses which are the wired and wireless NIC's of a laptop.
I have a rule configured to block traffic and have this group as a member.
A second rule is an Allow All rule.
It seems the laptop is actually using the Allow All rule and not being picked up by the first rule. I tried the same with my PC with the same result. Changing the Allow All rule to block prevents Internet access as expected.

I have a Win 2012 machine configured with Bandwidth Mgr. Two NIC's.

Please advise what other information I need to supply.

Regs,
Paul
SoftPerfect Support forum - Andrew avatar image

Re: Configuration help needed: filtering doesn't work correctly   24 January 2015, 12:56

Please explain how all this stuff is connected to each other and if possible sketch a diagram.

I understand that you have a server with two NICs with BM, but I also need to know where they are connected to.

Re: Configuration help needed: the filtering applies incorrectly   25 January 2015, 08:24

Have attached a drawing of the connections.

As for the actual BM configuration, I have the following:

GROUPS
============
Qais Games: Containing one MAC address
Test Group: Containing two MAC addresses

RULES
============
#1 - Test
-----------
IPv4 based, both directions on the LAN interface
Rate limit is combined Bytes/s and Blocked
Source is "Test Group" with any Source port
All other options are left default

#2 - Allow All
----------------
Any protocol, Unlimited
Any Source and Destination, all interfaces


Regards,
Paul
Attachments:
open | download – BM Connections_001.jpg (30.6 KB)

Re: Configuration help needed: the filtering applies incorrectly   25 January 2015, 08:35

I have a feeling it could be more network configuration related with the PC and router. I can resolve IP addresses from the router, however cannot resolve internal IP addresses from the 2012 server.

The NIC configuration currently is:

LAN
------
IP: 192.168.1.3
SN: 255.255.255.0
GW: None
DNS: 192.168.1.1

WAN
------
IP: 192.168.1.4
SN: 255.255.255.0
GW: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1

Regs,
Paul
SoftPerfect Support forum - Andrew avatar image

Re: Configuration help needed: the filtering applies incorrectly   25 January 2015, 12:24

It looks like the router hides every device behind it under its own IP address and MAC address. This means IP/MAC addresses from your LAN never reach BM and all BM sees is the router.

The only workaround for this is to re-configure the router to be a bridge to make it pass IP/MAC addresses unchanged. In this case you may have to turn the BM computer into a router.

Sometimes you can get the answer faster if you try the forum search and/or have a look at the software user manual to see if your question has already been answered.

Our forum rules are simple:

  • Be polite.
  • Do not spam.
  • If possible, check your spelling and grammar.

Author:

Email:

Subject

A brief and informative title for your message, approximately 4–8 words:

     

Spam prevention: please enter the following code in the input field below.

 ********  ********   **      **   ******    ********  
    **     **     **  **  **  **  **    **   **     ** 
    **     **     **  **  **  **  **         **     ** 
    **     ********   **  **  **  **   ****  **     ** 
    **     **     **  **  **  **  **    **   **     ** 
    **     **     **  **  **  **  **    **   **     ** 
    **     ********    ***  ***    ******    ********  

Message: