Windscribe VPN

Started by fergal

fergal

Windscribe VPN   11 August 2019, 14:15

When using the windscribe vpn service, networx reports data usage wrongly. Also the dialup box is showing connection time of just a few minutes instead of hours (not a big issue).

On the internet other people mention the same problem about networx wrongly logging when using windscribe. Is there a solution ?
SoftPerfect Support forum - Ann avatar image
Ann

Re: Windscribe VPN   11 August 2019, 14:27

This happens because Windscribe installs its own virtual adapter. So if you have set NetWorx to monitor All Connections, the traffic is recorded twice, resulting in double usage figures.

To resolve this issue:
  • Either choose your specific network adapter under Monitored interfaces (generally this option is preferable, as it works regardless VPN being connected or not);
  • Or choose the Windscribe's adapter Windscribe IKEv2 as shown in the screen shot below (this option monitors the VPN connection only, and nothing will be recorded when VPN isn't used).

    SoftPerfect support forum

Reply to this topic

Sometimes you can get the answer faster if you try the forum search and/or have a look at the software user manual to see if your question has already been answered.

Our forum rules are simple:

  • Be polite.
  • Do not spam.
  • If possible, check your spelling and grammar.

Author:

Email:

Subject

A brief and informative title for your message, approximately 4–8 words:

     

Spam prevention: please enter the following code in the input field below.

  ******    **     **  **     **   *******    ******  
 **    **    **   **   **     **  **     **  **    ** 
 **           ** **    **     **         **  **       
 **   ****     ***     **     **   *******   **       
 **    **     ** **     **   **          **  **       
 **    **    **   **     ** **    **     **  **    ** 
  ******    **     **     ***      *******    ******  

Message: